Színház

Szigligeti Színház

A város egyik büszkesége az országos hírnévnek örvendő, rangos színészgárdával rendelkező Szigligeti Színház. A szolnoki teátrum Balázs Péter vezetésével egész évben izgalmas, magas színvonalú produkciókkal vár kicsiket és nagyokat egyaránt.
 
A szolnoki Szigligeti Színház a magas színvonalon szórakoztató népszínház szerepét kívánja betölteni. Ennek jegyében éppúgy játszik nagyoperettet, mint Shakespeare tragédiát vagy nagyszabású musicalt és igényes nagyjátékfilm-adaptációt. Emellett a társulat aktívan bekapcsolódik a város kulturális életébe. Többnapos rendezvénysorozatokat szervez, és elindította, ápolja az Ádámok és Évák Ünnepének hagyományát, amely kezdeményezés immár országos középiskolai diákszínjátszó mozgalommá vált.
 
 
A főépülettel szemben lévő, Szín-Mű-Hely névre elkeresztelt 90 férőhelyes kamaraszínház található. 
A szobaszínház régi portáján éttermet, ajándékboltot és jelmezkölcsönzőt is találunk. Utóbbi kiállítóhelyként is funkcionál, illetve az aktuális darabok jelmezeit tekinthetik meg itt az érdeklődők. 
 
A Szigligeti Színház direktora Balázs Péter, az ő nevéhez fűződik egyebek mellett a hagyományos Szilveszteri Gála, melyet a Duna TV és az M1 évek óta élőben közvetít, így az óév utolsó napján több millió néző gyönyörködhet egyszerre a szolnoki teátrum ünnepi műsorában.

A Szigligeti Színház jelenleg az Aba-Novák Agóra Kultúrális Központban üzemel.

Szigligeti Színház Szervező-és Jegyiroda
5000 Szolnok, Kossuth Lajos utca 17-23.
Tel. : 56/422-902, 56/424-063
E-mail: jegyiroda@chello.hu       
https://szigligeti-szinhaz.hu/