Családi kikapcsolódás

Családi kikapcsolódás Szolnokon és környékén
2 nap, 1 éjszaka
 
Szolnok az Alföld közepén, a Tisza és a Zagyva folyók találkozásánál fekszik. Az alföldi táj varázsa, a virágos parkok, csodálatos Tisza-part, a gyógyvízkincs mind olyan értékek, melyekért érdemes Szolnokra utazni.

1.nap:
Séta a Tisza-parton, a látnivalók megtekintése, itt a gyerekek számára játszótér is található.

Látnivalók a Tisza parton: Rozárium - Magyar rózsák  kertje, Szigligeti Színház, Szilgligeti Ede szobra, Gróf Szapáry Gyula szobra, Tisza Szálló és Gyógyfürdő, Zounok Ispán szobor -Verseghy Ferenc Gimnázium ,Református templom, Galéria, Tiszavirág gyaloghíd, Belvárosi nagytemplom.

2.nap
NEFAG ZRT.  Bagolyvár Vadaspark meglátogatása
A vadasparkban körbesétálva megismerkedhetnek Magyarország vadfajaival, házi- és hobbiállataival. Az erdei környezetben kialakított vadaspark kellemes kikapcsolódást és szórakozást nyújt az egész család számára.
(5000 Szolnok, Kaán Károly út 5.)Délután: Strandolás a Tiszaligeti Strandfürdőben, www.szolnokfurdok.huRossz idő estén:
- Verseghy Ferenc Könyvtár Mackó Lackó Babaszínház előadásának megtekintése. www.vfmk.hu- 15 km-re Szolnoktól Rákóczifalvára a Maci Múzeum és Kiállítóterem megtekintése
Mesevilágba érkezik a látogató felnőtt és gyermek is, hiszen a  kétszázötven játékmaci egyedi öltözetben látható ezen a kiállításon. www.macimuzeum.hu